| Hassan Rahali, voormalig SP.A-lid stelt nu zijn eigen lijst voor.

Rahali dient klacht in tegen neef van schepen El Khannouss

JP
© BRUZZ
10/10/2018

Een familielid van de Molenbeekse schepen Ahmed El Khannouss (CDH) zou verkiezingskandidaat Hassan Rahali (ACT) hebben geslagen. Dat zegt de lijsttrekker van de nieuwe burgerlijst ACT zelf. Khannouss bevestigt dat er een discussie was, maar zegt dat Rahali 'irrationeel gedrag' vertoont nadat verschillende partijen hebben geweigerd hem op de lijst te zetten.

De campagne wordt hard gevoerd in Molenbeek, waar kandidaat Hassan Rahali (ACT), lijsttrekker van een nieuwe burgerlijst en voormalig SP.A-politicus, klacht heeft ingediend bij de politie voor slagen en verwondingen. De feiten zouden zich maandag hebben afgespeeld toen hij aan het flyeren was op de Hertogin van Brabantplaats.

Een neef van schepen El Khannouss zou hebben gedreigd dat Rahali zijn oom met rust moest laten, anders zou hij in de problemen komen. Toen Rahali zich daartegen verweerde, heeft de neef hem uitgescholden en bedreigd, zo staat te lezen in het proces-verbaal dat de politie bij Rahali afnam. “Als je onze oom nog meer schade toebrengt, zullen we je wurgen en vermoorden,” zou de neef gezegd hebben. "Reserveer maar vast een kamer in het ziekenhuis."

Delirium

El Khannouss bevestigt dat zijn neef en Rahali in een discussie zijn verzeild geraakt. Daar heeft hij zich niet mee bemoeid. Pas later begreep hij dat Rahali klacht heeft ingediend bij de politie. “Het gedrag van Rahali is irrationeel,” reageert hij aan BRUZZ. “Hij raakte in een soort delirium, en heeft psychiatrische hulp nodig.”

Volgens hem zou Rahali, nadat hij uit de SP.A was gezet aan de deur van verschillende partijen hebben geklopt, maar heeft niemand hem op de lijst gezet. Daar zou volgens de schepen zijn wrok vandaan komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Kiest 2018: Sint-Jans-Molenbeek , Hassan Rahali , Ahmed El Khannouss

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni