— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Rahali dient klacht in tegen neef van schepen El Khannouss

© ACT
| Hassan Rahali, voormalig SP.A-lid stelt nu zijn eigen lijst voor.

Een familielid van de Molenbeekse schepen Ahmed El Khannouss (CDH) zou verkiezingskandidaat Hassan Rahali (ACT) hebben geslagen. Dat zegt de lijsttrekker van de nieuwe burgerlijst ACT zelf. Khannouss bevestigt dat er een discussie was, maar zegt dat Rahali 'irrationeel gedrag' vertoont nadat verschillende partijen hebben geweigerd hem op de lijst te zetten.

De campagne wordt hard gevoerd in Molenbeek, waar kandidaat Hassan Rahali (ACT), lijsttrekker van een nieuwe burgerlijst en voormalig SP.A-politicus, klacht heeft ingediend bij de politie voor slagen en verwondingen. De feiten zouden zich maandag hebben afgespeeld toen hij aan het flyeren was op de Hertogin van Brabantplaats.

Een neef van schepen El Khannouss zou hebben gedreigd dat Rahali zijn oom met rust moest laten, anders zou hij in de problemen komen. Toen Rahali zich daartegen verweerde, heeft de neef hem uitgescholden en bedreigd, zo staat te lezen in het proces-verbaal dat de politie bij Rahali afnam. “Als je onze oom nog meer schade toebrengt, zullen we je wurgen en vermoorden,” zou de neef gezegd hebben. "Reserveer maar vast een kamer in het ziekenhuis."

Delirium

El Khannouss bevestigt dat zijn neef en Rahali in een discussie zijn verzeild geraakt. Daar heeft hij zich niet mee bemoeid. Pas later begreep hij dat Rahali klacht heeft ingediend bij de politie. “Het gedrag van Rahali is irrationeel,” reageert hij aan BRUZZ. “Hij raakte in een soort delirium, en heeft psychiatrische hulp nodig.”

Volgens hem zou Rahali, nadat hij uit de SP.A was gezet aan de deur van verschillende partijen hebben geklopt, maar heeft niemand hem op de lijst gezet. Daar zou volgens de schepen zijn wrok vandaan komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?