— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Schepencollege Molenbeek dient klacht in tegen PS-kandidaat

In Molenbeek heeft het schepencollege een klacht ingediend tegen een PS-kandidaat wegens laster. De kandidaat zou foute informatie hebben verspreid via sociale media.

Op Facebook reageerde nummer dertig op de Molenbeekse PS-SP.A-lijst Aziz Mouaouia vorige week op beschuldigingen van misbruik van kinderen op een Molenbeekse school. Mouaouia beschuldigde de gemeente van “radiostilte” en verweet de gemeente op de hoogte te zijn, zonder iets te doen aan de situatie.

“Klopt niet”, zegt het schepencollege. Die laat weten dat de eerste beschuldigingen rond misbruik teruggaan tot vorig jaar en dat de gemeente de informatie toen heeft doorgegeven aan het parket. De Molenbeekse meerderheid heeft dan ook een klacht ingediend tegen Mouaouia wegens laster, weet de RTBF.

Die laatste heeft zijn posts ondertussen verwijderd. “Om een polemiek te vermijden”, zegt de PS-kandidaat aan RTBF. Toch verdedigt hij zijn standpunt. “Ouders spreken mij dagelijks aan. De gemeente had beloofd om terug te komen op dit gevoelig dossier, maar ze heeft dat niet gedaan.”

“Wij willen niemand beschuldigen, maar we moeten ook begrip tonen voor de ouders. Informatie eisen is een recht”, klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?