— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

PS-kandidaat Molenbeek verdacht van huisjesmelkerij

© PhotoNews
| Het Gemeenteplein van Sint-Jans-Molenbeek (archiefbeeld).

Nasir K. L., PS-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Jans-Molenbeek, wordt verdacht van huisjesmelkerij. Hij zou appartementen verhuren in een pand in het centrum van Molenbeek, dat meermaals onbewoonbaar is verklaard.

De Molenbeekse socialisten willen meer en betere kwalitatieve woningen in hun gemeente, zo weet hun verkiezingsprogramma. Maar een van hun kandidaten neemt het zelf niet zo nauw met dat programmapunt. Volgens de krant La Capitale is het parket begonnen met een onderzoek voor huisjesmelkerij.

Vier op een rij

Nasir K., nummer 38 op de lijst van Catherine Moureaux, zou appartementen verhuren in een pand dat al vier keer onbewoonbaar is verklaard. De eerste keer gebeurde dat in juni 2010. Toenmalig burgemeester Philippe Moureaux, vader van huidig lijsttrekker Catherine, heeft het pand in de Hovenierstraat toen al ongeschikt voor verhuur verklaard.

Er volgden nog klachten in 2013 en in 2017. De flats in het gebouw zouden vol schimmel hangen, vochtproblemen hebben en in het algemeen in een belabberde toestand verkeren.

Onderzoek

Ondertussen heeft het Brussels parket een onderzoek naar huisjesmelkerij geopend, al kan het parket de identiteit van de verdachte nog niet bevestigen.

Lijsttrekker Catherine Moureaux zegt bij RTBF dat ze gaat spreken met de man. "Ik ga niemand zomaar veroordelen op basis van een artikel," zegt ze in een reactie. "Maar als hij schuldig is, dan zal hij uiteraard een stap opzij moeten zetten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?