— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Van PS naar N-VA overgestapt: 'Ik wist zelfs niet waar PS mee bezig was'

© Naoual Hamdani via Facebook
| Naoual Hamdani is niet mals voor haar oude partij PS

Naoual Hamdani, de politica uit Sint-Jans-Molenbeek die overstapte van de PS naar de N-VA, haalt in een interview uit naar haar oude partij. "De oplossingen voor de problemen in Molenbeek zullen niet van de PS komen," klinkt het scherp.

Hamdani doet haar verhaal in de krant La Dernière Heure. Ze vertelt over haar verhuis van Marokko naar België, toen ze 14 was. Ze werd meteen omarmd door de PS, die haar verteld zou hebben dat alle andere partijen niets moesten weten van vreemdelingen.

Laks

"Maar ze vergissen zich. De N-VA is een inclusieve partij," verdedigt ze haar nieuwe politieke partij. Catherine Moureaux, PS-voorzitter in Molenbeek en dochter van oud-burgemeester Philippe Moureaux, noemde haar politieke bocht onbegrijpelijk. Maar Hamdani heeft zo haar redenen.

"Er is veel criminaliteit in de gemeente en de jongeren lijden daaronder. Ik vind dat hier een zeker laxisme heerst en dat is niet begonnen met de huidige meerderheid," zegt ze. "De N-VA is strenger, en dat is nodig om dat laxisme aan te pakken."

Geen programma

"Neen, de oplossingen voor de problemen zullen niet van de PS komen," klinkt het streng. "Trouwens, er is geen programma, er is niets. Ik wist zelfs niet waar ze mee bezig waren," zegt ze. "Ik wil concrete oplossingen voor de problemen in Molenbeek en dat kon niet mocht ik bij de PS zijn gebleven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?