— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

PS-kandidate Molenbeek gaat naar N-VA

© BX1
| Catherine Moureaux, lijsttrekker voor PS/SP.A in Sint-Jans-Molenbeek reageert verbaasd over de overstap van haar ex-partijgenote.

Molenbeeks PS-kandidate Naoual Hamdani heeft haar partijkaart ingeleverd en ingeruild voor eentje van de N-VA. Ze staat op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober dus niet langer op de lijst van lokaal PS-voorzitster Catherine Moureaux, maar op die van Laurent Mutambayi, kabinetsmedewerker van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

logo Brussel Kiest 2018

Een politieke ommezwaai van jewelste. Naoual Hamdani is niet langer een socialiste, maar gaat voluit voor de N-VA. Ze ruilt plaats dertien op de Molenbeekse PS-lijst in voor plaats zes op de lokale lijst van de Vlaams-nationalisten.

Dat schrijven de kranten van Sudpresse. De 30-jarige boekhoudster zou op het laatste nippertje haar opvallende koerswending hebben beslist.

Molenbeeks boegbeeld Catherine Moureaux, dochter van oud-burgemeester Philippe Moureaux, komt in ieder geval uit de lucht vallen. "Ze maakt een moeilijke periode mee, die wellicht een impact heeft gehad voor haar keuze. Ik begrijp die niet, maar ik respecteer ze," zegt ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?