— Brussel kiest in jouw gemeente

Sint-Jans-Molenbeek

Vader Moureaux over dochter: 'Zo'n goede uitslag had ik niet verwacht'

© Bart Dewaele
| Philippe Moureaux

In Molenbeek wordt Catherine Moureaux (PS) de volgende burgemeester. Vader Philippe Moureaux reageert op haar overwinning. “Ik ben in de zevende hemel.”

Françoise Schepmans (MR) moet haar sjerp doorgeven aan Catherine Moureaux (PS), die meer dan 7.000 voorkeursstemmen haalde. Vader Philippe Moureaux (PS), die zelf twintig jaar burgemeester van Molenbeek is geweest, reageert erg tevreden.

“Ik ben in de zevende hemel. Dit is een buitengewoon succes”, zegt Philippe Moureaux aan La Dernière Heure. “Zo een goede uitslag had ik niet verwacht.” Volgens vader Moureaux heeft dochter Catherine de zege vooral aan haar zelf te danken. “Ze is heel empathisch. Dat heeft duidelijk een rol gespeeld.”

Catherine Moureaux liet zondagavond weten dat ze met PTB-PVDA, die ook enorm goed scoorde in Molenbeek, in zee wil gaan. Vandaag onderhandelt de Molenbeekse PS met de extreemlinkse partij over een meerderheidsakkoord.

“Als een akkoord mogelijk is, is dat goed”, reageert de oud-burgemeester van Molenbeek. “Op verschillende vlakken lopen de programma’s van de verschillende partijen samen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?