BK20240609-laken3

Saskia Vanderstichele

Burgemeester Sint-Lambrechts-Woluwe laat water uitdelen aan honderden wachtende kiezers

© belga
09/06/2024

De burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, Olivier Maingain (Défi), heeft het Franstalige Rode Kruis opdracht gegeven om water uit te delen aan de honderden wachtende kiezers aan stembureau Poseidon. Bij de 31 stembureaus in zijn gemeente zijn er ongeveer 10 elektronische stemmachines in panne.

In stembureau 65 in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, en ook bij andere stembureaus in zijn gemeente, is er een technische panne. "Het lijkt erop dat die panne zal aanhouden", zei burgemeester Olivier Maingain (Défi) eerder tijdens de stembusgang.

Volgens Maingain zijn er wel nog heel wat andere technische mankementen opgemerkt in volgens hem honderden stembureaus in België. "Ik pleit ervoor om stemmen op papier weer in te voeren, dan zijn er minder problemen."

Ondertussen staan er honderden wachtende kiezers aan te schuiven aan stembureau Poseidon. Om die mensen te ondersteunen heeft de burgemeester het Franstalige Rode Kruis, dat per definitie aanwezig is bij de stembusgang, opdracht gegeven om stoelen neer te zetten en water uit te delen aan de wachtenden. Burgemeester Maingain (DéFI) belooft ook dat kiezers in zijn gemeente kunnen stemmen tot 18.00 uur.

Verkiezingen LIVE

Volg het verkiezingsnieuws, analyses en reacties van politici in onze verkiezingsblog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Brussel kiest: Brussels parlement , Brussel Kiest 2024 , Olivier Maingain , Rode Kruis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni