PhotoNews

| Pascal Smet (Vooruit) en Sven Gatz (Open Vld) (archiefbeeld).

Fractieleiders Brussels parlement raken bekend: Bex voor Groen, Smet voor Vooruit

JB
© BRUZZ
25/06/2024

Nu de Brusselse parlementsleden dinsdagnamiddag de eed afleggen, delen de partijen ook mondjesmaat de namen van hun nieuwe fractieleiders. Een overzicht aan Nederlandstalige kant.

De grootste partij aan Nederlandstalige kant, Groen, kiest voor Stijn Bex als fractieleider, die de overstap maakt van het Vlaams Parlement. "Bex is een dynamisch parlementslid en vertegenwoordigde steevast de stem van de Brusselaars in het Vlaams Parlement," klinkt het bij Groen-covoorzitters Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout.

Verkiezingsverrassing Team Fouad Ahidar selecteert – weinig verrassend – voorman Fouad Ahidar als fractieleider. Bij N-VA blijft Cieltje Van Achter de kopvrouw en bij PVDA neemt Jan Busselen de rol van fractieleider op zich.

Belguenani

Vooruit duidt ex-minister Pascal Smet aan om de fractie te sturen en Open Vld schuift niet Sven Gatz, maar politiek debutante Imane Belguenani naar voren.

Bij Vlaams Belang neemt lijsttrekker Bob De Brabandere het voortouw, bij CD&V is Benjamin Dalle als enige verkozene automatisch fractieleider.

Bepaalde fractieleiders zouden nog in de volgende Brusselse regering kunnen terechtkomen. In dat geval moeten de partijen op zoek naar een opvolger.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel kiest: Brussels parlement , Sven Gatz , Stijn Bex , Fouad Ahidar , Cieltje Van Achter , Pascal Smet , Imane Belguenani , Bob De Brabandere , Benjamin Dalle

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni