Het rapport van Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang)

© BRUZZ
02/04/2024

De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je hem kennen?

Lootens-Stael is een van de langstzittende parlementsleden. Hij werd 29 jaar geleden voor het eerst verkozen (in het Brussels en Vlaams parlement) en zetelde sindsdien onafgebroken. Een dankbaar mandaat is dat niet. Nog altijd verlaten heel wat Franstalige parlementsleden het halfrond als de Vlaams Belanger op het spreekgestoelte staat.

Lootens-Stael heeft één wetsvoorstel ingediend, amper enkele weken na de verkiezingen, waarmee hij een volledig verbod wou op het onverdoofd slachten. De discussie hierover zou later een van de meest sprekende momenten worden in het Brussels halfrond. Maar Lootens-Stael bleef deze bestuursperiode toch vooral op automatische piloot rijden met voorspelbare tussenkomsten en weinig geïnspireerde kritiek.

Zien we hem terug?

Alvast niet in het Brussels parlement. Hij is lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni