De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je haar kennen?

Els Rochette werd binnengehaald als verruimer op de One.Brussels-lijst – ze was directrice van Globe Aroma, en haalde meteen een mooie score.

Ze heeft zich vooral rond dakloosheid, armoede en de (moeilijke) relatie tussen jongeren en politie geprofileerd. Pas later zou ze lid worden van Vooruit, en had Rochette de taak om typische Vooruit-standpunten als de fusie van de gemeenten mee op de agenda te krijgen en vanuit het parlement rugdekking te geven aan staatssecretaris Pascal Smet, onder meer in de Ubercommissie. Dat lukte niet altijd even goed.

Ze lijkt minder bedreven in het politieke spel, maar is wel authentiek en geëngageerd. Ze werd in december voorzitter van de Raad van de VGC, na het ontslag van Fouad Ahidar bij Vooruit.

Zien we haar terug?

Het wordt niet eenvoudig. Rochette staat op de vierde plaats voor het Brussels parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni