Het rapport van Juan Benjumea Moreno (Groen)

© BRUZZ
02/04/2024

De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je hem kennen?

Gedegen parlementslid met politieke feeling en die met kennis van zaken spreekt. Een klein jaar geleden kondigde Benjumea-Moreno ontgoocheld zijn vertrek aan uit de politiek, omdat hij naar eigen zeggen als parlementslid te weinig impact kan hebben.

Hij ijverde voor inclusieve neutraliteit, waarbij hoofddoeken aan het loket geen taboe mogen zijn en werd als lid van de commissie Gezondheid ook rapporteur van de bijzondere Covid-commissie, die moest nagaan wat er allemaal is misgelopen tijdens de pandemie.

Benjumea-Moreno is begrotingsspecialist die zich verder inzette voor een beter bestuur en meer democratie, met onder andere de rits man-vrouw bij de lijsten voor de verkiezingen en de mogelijkheid tot het inrichten van een volksraadpleging.

Benjumea-Moreno dong in 2022 samen met Elisabeth Meuleman mee voor de voorzittersverkiezingen bij Groen, maar haalde het niet.

Zien we hem terug?

Neen, Benjumea stopt met de actieve politiek.


Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni