De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moeten we haar kennen?

Hoessen kwam met een mooie score in het parlement als opvolger van minister Elke Van den Brandt, maar kwam nooit echt uit de verf. Ze heeft geijverd voor de dekolonisering van de openbare ruimte en vroeg aandacht voor digitale inclusie in het kader van de plannen van minister Bernard Clerfayt (Défi) om de administratie online toegankelijker te maken.

Binnen de partij nam ze het initiatief om een netwerk van duurzaam ondernemen op te richten, maar daarbuiten, in het parlement, leek ze moeilijker haar draai te vinden. Hoessen is ook deelstaatsenator en ondervoorzitter van de raad van de VGC.

Zien we haar terug?

De kans is klein. Hoessen staat op de derde plaats voor het Vlaams Parlement, waar maar zes Brusselse plaatsen te verdelen vallen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni