Verkiezingen 2024 Brussels Parlement 3 Ilyas El Omari lg

Team Fouad Ahidar

| Ilyas El Omari werd verkozen als Brussels parlementslid voor Team Fouad Ahidar.

Parket voert onderzoek naar parlementslid Team Fouad Ahidar

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
13/06/2024

Het parket van Halle-Vilvoorde voert een opsporingsonderzoek naar een vennootschap van Ilyas El Omari, kersvers Brussels parlementslid voor Team Fouad Ahidar. De curator die het faillissement afhandelt, kan hem niet vinden.

El Omari is afgelopen zondag verkozen als Brussels parlementslid voor Team Fouad Ahidar.

Hij is ook zaakvoerder van verschillende bedrijven waaronder Centre Medico-Dentaire d’Uccle. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden heeft de vennootschap haar zetel in Kraainem - met een gelijknamig centrum voor implantaten in Ukkel heeft deze zaak niks te maken. Als handelsactiviteit staat verpleging vermeld.

Opsporingsonderzoek

Begin februari dit jaar werd het bedrijf failliet verklaard. De curator die het faillissement afhandelt en een inventaris moet opmaken van alle goederen en schulden, schakelde evenwel het parket in. “De man is voor mij als curator totaal onbereikbaar, in zoverre dat ik strafklacht heb neergelegd ter opsporing van die persoon”, zegt curator Dirk De Maeseneer aan BRUZZ.

Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt. “Er loopt een opsporingsonderzoek naar het faillissement van een vennootschap van de heer Ilyas El Omari." In het belang van het onderzoek wil het parket niet verder communiceren.

Curator De Maeseneer legde op 6 maart klacht neer. "Niet meewerken met een curator is strafbaar", zegt hij. "Ook het Openbaar Ministerie (parket) heeft hem nog niet tot bij mij gekregen. Maar blijkbaar rijdt hij wel nog rond in luxueuze wagens, alsof er niks aan de hand is. Hoe ik dat weet? Als curator werd ik gecontacteerd door de Dienst voor Inschrijving voor Voertuigen (DIV), of ik zijn verkeersbelasting kon betalen."

RSZ-schuld

El Omari reageert verrast. “De onderneming heeft een RSZ-schuld als gevolg van de coronacrisis, we hebben op dat gebied geen hulp ontvangen”, zegt hij aan BRUZZ. "Mijn advocaat heeft al contact met hen opgenomen, en hoewel ik eerder een e-mail heb gestuurd, was ik me niet bewust van de situatie.”

De vennootschap werd al een eerste keer ontbonden in 2022, maar die ontbinding werd toen nietig verklaard. “Omdat we toen een eerste schijf betaald hebben. Ook nu zullen wij betalen en deze situatie oplossen”, zegt El Omari. “Het Openbaar Ministerie heeft volgens mijn advocaat nog geen contact met ons opgenomen. Mijn advocaat doet verder wat nodig is.”

Zoektocht

Dat BRUZZ El Omari wel weet te bereiken en de curator niet, kan vreemd overkomen, maar een curator moet niet actief op pad om de bestuurder te vinden, verwikkeld in een faillissement. Het is de plicht van de zaakvoerder om bereikbaar te zijn voor de curator op het laatst bekende adres, of de maatschappelijke zetel. Al belt de curator ook rond.

De politie doet die actieve opsporing wel.

El Omari heeft nog een ander bedrijf op hetzelfde adres in Kraainem. Dat bedrijf is wel nog actief, in woningbouw.

Vanaf de eedaflegging als parlementslid, in principe eind juni, is El Omari parlementair onschendbaar. Voor een verhoor is geen toestemming van het parlement nodig. Dat is wel het geval voor een dagvaarding.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni