Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS)

| Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Rudi Vervoort (PS) kwaad na uitspraken over PS en 'de moslims'

© BRUZZ
19/05/2024

Uitspraken van politoloog Dave Sinardet (VUB) over de Brusselse PS en het moslimelectoraat zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de Brusselse minister-president Rudi Vervoort. “Burgers reduceren tot hun origine is walgelijk.”

Op LN24 analyseert politoloog Dave Sinardet de bocht van de PS als het gaat over Good Move. De partij heeft het mobiliteitsplan Good Move jaren geleden mee goedgekeurd, maar in de campagne heeft PS-voorzitter Ahmed Laaouej al meerdere malen gezegd dat de Good Move-circulatieplannen in de vuilbak moeten.

Dave Sinardet ziet een tendens bij de Brussels PS om het moslimelectoraat voor zich te winnen. “We zien een strategische herpositionering van de PS in Brussel,” zegt Sinardet, “onder meer naar bepaalde volkse wijken, en laten we eerlijk zijn, naar kiezers met een moslimachtergrond.”

“De PS heeft al zijn hele programma over de laïcité (scheiding kerk en staat, nvdr) laten vallen, en hier (in de discussie over mobiliteit, nvdr) zie ik hetzelfde gebeuren. Want het is, onder meer maar niet alleen in dat moslimelectoraat, dat er een culture tendens bestaat om de auto te blijven gebruiken en minder te gaan voor een zachte mobiliteit. Het is ook in die wijken dat er veel protest is tegen Good Move.”

Dave Sinardet op LN24

X

| Dave Sinardet op LN24 over Good Move en de bocht van de PS

Sinardet vraagt zich ook af of het wel een goede strategie van de PS is om het partijprogramma deels in de vuilbak te gooien precies om dat moslimelectoraat te proberen verleiden. “Dat lijkt me gevaarlijk.”

De uitspraken van Sinardet zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij minister-president Rudi Vervoort: “Stellen dat de moslims van Brussel cultureel gezien aan hun auto gehecht zijn, en daarom tegen Good Move zijn gekant is een verachtelijke uitspraak. Het mobiliteitsdebat verdient beter dan deze walgelijke verwijzing naar de oorsprong van burgers,” zo reageert hij op X.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel kiest: Brussels parlement , minister-president Rudi Vervoort , Dave Sinardet , LN24

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni