Rudi Vervoort (PS), Brussels minister-president

| Rudi Vervoort (PS), Brussels minister-president.

Akkoord over opleidingscentrum voor Brusselse veiligheidsscholen

© Belga
28/05/2024

De Brusselse regering heeft een akkoord bereikt over de financiering van de overdracht en inrichting van het toekomstige opleidingscentrum voor de Brusselse scholen voor de veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen. Die komen samen met de nieuwe hoofdkazerne van de Brusselse brandweer op het Port Business Park. Dat meldt minister-president Rudi Vervoort dinsdag.

De verhuizing van de Brusselse scholen voor de veiligheids-, preventie- en hulpdienstberoepen naar de nieuwe hoofdkazerne van de Brusselse brandweer zal het mogelijk maken om op tal van vlakken operationeel samen te werken en opleidingsinfrastructuur en logistieke middelen te delen.

Het geheel moet nu nog worden aangevuld met enkele specifieke instrumenten voor bepaalde scholen, waaronder een oefenruimte van meer dan 600 m² voor het nabootsen van situaties in virtual reality. Daarom heeft de Maatschappij voor Sociale Inrichting (MSI), die al optreedt als gedelegeerd opdrachtgever voor de bouw van de hoofdkazerne, een gebouw aan de Havenlaan 94-98 aangekocht om er de nodige opleidingsruimte in te richten.

Werken in 2029 afgerond

Het gebouw heeft een oppervlakte van 8.074 m² en bevindt zich op minder dan driehonderd meter van het terrein waar de hoofdkazerne is gepland. De MSI moet nu een ontwerper aanstellen die een project moet uittekenen voor de verbouwing van het bestaande gebouw tot een trainingscentrum. De werken zouden in 2029 afgerond moeten zijn.

De humanitaire hub, die onderdak gekregen heeft op de terreinen van de toekomstige hoofkazerne, heeft maandag ook de bevestiging gekregen dat zij op basis van de tijdelijke gebruiksovereenkomst tot eind 2025 in het gebouw mag blijven om multidisciplinaire diensten te verlenen aan kwetsbare doelgroepen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni