BK20240609-Overzicht Laken

Saskia Vanderstichele

| Kiesbureau in Laken.

Sommige stembureaus in Sint-Lambrechts-Woluwe blijven open tot 18 uur

09/06/2024

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain (Défi) houdt sommige stembureaus in zijn gemeente open tot 18 uur, mocht dat nodig zijn. Dat bevestigt hij aan BRUZZ. Hij heeft daarvoor de toestemming van de kantonrechter.

Eerder raakte al bekend dat de stembureaus in heel Brussel langer zullen openblijven als mensen daar nog in de rij staan.

Aan sommige stembureaus in Brussel zijn wachttijden vastgesteld die stevig kunnen oplopen, zoals onder meer in stad Brussel en deelgemeenten Laken en Neder-Over-Heembeek, gemeente Schaarbeek, Anderlecht en Sint-Lambrechts-Woluwe. In die laatste gemeente heeft stembureau 65 te maken gehad met een technische storing, weet persagentschap Belga.

Ook in andere gemeeentes was het soms lang aanschuiven. Vooruit-politicus en senator Bert Anciaux stelt dat "stemmen soms geen feest is". De gewezen voorzitter van de Volksunie en latere Spirit-politicus moet stemmen in de deelgemeente van Brussel Neder-Over-Heembeek en getuigt dat het er "volledig in het honderd loopt". "Ik wacht hier al een halfuur, en het zal waarschijnlijk nog een pak langer duren", duidt Anciaux. Ook Brussels politica Ans Persoons (Vooruit.brussels), die al sinds 12.00 uur stond aan te schuiven in Laken, heeft pas om 13.45 uur haar stem uitgebracht.

Verkiezingen LIVE

Volg het verkiezingsnieuws, analyses en reacties van politici in onze verkiezingsblog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Brussel kiest: Brussels parlement , Brussel Kiest 2024

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni