Rode Duivel Amadou Onana roept jongeren op te stemmen: 'Ze kunnen het verschil maken'

© BRUZZ
25/05/2024

Zaterdagnamiddag organiseerde het Europees parlement in Vorst een voetbaltoernooi voor 16- tot 18-jarigen, met als speciale gast Rode Duivel en Brusselaar Amadou Onana. Centraal, naast wat dribbelen en kletsen met de middenvelder van Everton, stonden de nakende Europese verkiezingen. Onana onderstreepte tijdens een kort gesprek dat jongeren zich meer bewust moeten worden van het belang van hun stem. "Zij zijn de toekomst van ons land, ze moeten deze kans grijpen", aldus Onana, die vanaf volgende week de voorbereiding op het EK voetbal in Duitsland aanvat.

Zes dagen voor de start van dat Europees kampioenschap moeten de 16- en 17-jarigen in ons land dus voor het eerst naar de stembus om mee te bepalen wie in het Europees parlement gaat zetelen.

Wie niet komt opdagen, zal weliswaar van vervolging bespaard blijven, maar het parlement wil deze jongeren toch aanmoedigen om zeker te stemmen.

Daarom stonden er rond het veld ook infostands waar jongeren meer te weten konden komen over de inzet van de Europese verkiezingen of met elkaar en de voetballer in discussie konden gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Brussel kiest: Europees Parlement , Amadou Onana

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni