Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node

| Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node.

Emir Kir wil burgemeester van Sint-Joost-ten-Node blijven en stelt eigen lijst voor

© Belga - BRUZZ
01/07/2024

Emir Kir zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober opkomen met zijn eigen Lijst van de Burgemeester in Sint-Joost-ten-Node. Zondag heeft hij zijn kandidatenlijst voorgesteld.

Op de tweede plaats van zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staat Marie-José Byl. Mohammed Jabour, schepen van Openbare Werken en Netheid, komt op de derde plaats, gevolgd door schepen van Werk en Sociale zaken Dorah Ilunga.

Schepen voor Sport en Handelaars Kadir Özkonakci staat op plaats vijf van de Lijst Burgemeester, gevolgd door Nezahat Namli, schepen voor Gelijke Kansen en Gezin en Prille jeugd.

Ambitie

“Een Comité der Wijzen heeft meer dan veertig ontvangen kandidaturen beoordeeld, er er staan nog twee plaatsen open op de lijst”, zo laat Kir weten. “Deze lijst weerspiegelt onze ambitie voor Sint-Joost. Ze is opgebouwd rond onze vertrekkende gekozen mandatarissen met een staat van dienst waar we trots op zijn, aangezien we tijdens de bestuursperiode hebben bereikt wat we hebben beloofd”, zo benadrukt hij nog.

Kir werd in 2020 uit de PS gezet omdat hij een ontmoeting had gehad met twee extreemrechtse Turkse burgemeesters. Sindsdien bestaat de meerderheid in de gemeente uit de PS en onafhankelijke groep rond Kir.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni