Philippe Boïketé (PS), schepen en gemeenteraadslid in Sint-Joost-ten-Node

| Philippe Boïketé (PS).

Philippe Boïketé trekt PS-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen Sint-Joost

© Belga
05/07/2024

De Algemene Vergadering van de PS-fractie in Sint-Joost-ten-Node stelt Philippe Boïketé aan als lijstrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat maakt de partij vrijdag bekend.

Voor het eerst in decennia komen de PS en de Lijst van de Burgemeester apart op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Joost-ten-Node. In 2020 werd huidig burgervader Emir Kir immers uit de socialistische partij gezet, nadat hij extreemrechtse, Turkse burgemeesters had ontvangen.

Sindsdien bestaat de meerderheid in de gemeente uit de PS en een onafhankelijke groep rond Kir. Zondag kondigde de burgemeester aan dat hij in oktober zal opkomen met zijn eigen lijst.

De PS stelde donderdagavond Philippe Boïketé aan als lijsttrekker bij de lokale verkiezingen. Hij maakt zich sterk dat de Franstalige socialisten 33,9 procent van de stemmen in de gemeente binnenhaalden bij de verkiezingen van 9 juni. Boïketé acht het dan ook mogelijk dat de PS de grootste partij wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Joost-ten-Node.

Wie de andere plaatsen op de lokale PS-lijst zal bekleden, wordt de komende dagen bepaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Brussel kiest: gemeente , PS , Philippe Boïkété , Emir Kir

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni