Daniel Hublet (Les Engagés), Ukkels schepen van Erediensten, Gezin, Kinderdagverblijven, Gezondheid en Welzijn en Boris Dilliès (MR), burgemeester van Ukkel

Les Engagés/PhotoNews. Montage: BRUZZ

| Daniel Hublet (Les Engagés), Ukkels schepen van Erediensten, Gezin, Kinderdagverblijven, Gezondheid en Welzijn en Boris Dilliès (MR), burgemeester van Ukkel.

Ukkelse schepen van Les Engagés stapt over naar lijst van burgemeester Dilliès

© BRUZZ
22/06/2024

In Ukkel stapt schepen Daniel Hublet van Les Engagés over naar de lijst van MR-burgemeester Boris Dilliès . Dat schrijft La Capitale vrijdag. Daarmee laat hij zijn eigen partij in de steek, die niet tot een akkoord kon komen met MR voor een gezamenlijke lijst voor de lokale verkiezingen.

Hublet is in Ukkel schepen van Erediensten, Gezin, Kinderdagverblijven, Gezondheid en Welzijn en zit al twaalf jaar in het schepencollege.

Dat is verrassend, want Les Engagés zal in oktober met een eigen lijst naar de kiezer trekken in Ukkel. Boris Dilliès kon eerder al de Ukkelse Défi-afdeling overtuigen om met hem in zee te gaan. Dat is ook opmerkelijk, aangezien Défi momenteel in de oppositie zit. In december nodigde Dilliès alle partijen aan de rechterzijde en in het centrum uit om de krachten te bundelen met een open brief. Aan Vlaamse kant ging Open VLD in op de vraag.

Afgesprongen gesprekken

Les Engagés bedankte voor de eer, de gesprekken met MR zouden zijn afgesprongen door het aantal plaatsen dat de partij zou krijgen op de eenheidslijst. Défi kreeg namelijk tien van de 43 plaatsen, Les Engagés zou zich tevreden hebben moeten stellen met vier, daar ging de lokale afdeling niet mee akkoord. Maar nu kon de burgemeester toch zijn schepen van de voormalige christendemocraten afsnoepen.

“Ons doel is om een absolute meerderheid te halen”, zo zegt Dilliès daarover aan La Capitale. In maart verkondigde de MR-kopman dat hij graag wou verder besturen zonder zijn huidige coalitiepartner Ecolo, voor een "niet-dogmatische aanpak van mobiliteit."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni