BorisDillies via X

| Slogans gericht tegen burgemeester Dilliès (MR) van Ukkel verschenen vannacht op de gevel van het gemeenthuis van Ukkel

'Boris medeplichtig', gevel gemeentehuis van Ukkel beklad met rode verf

© Belga - BRUZZ
05/06/2024

De gevel van het gemeentehuis van Ukkel is in de nacht van dinsdag op woensdag beklad met rode verf en graffiti. Volgens burgemeester Boris Dilliès (MR) zijn de tags gelinkt met het conflict in het Midden-Oosten, de slogans viseerden hem ook persoonlijk.

De slogans die op de gevel waren geverfd leken sterk op de slogans die werden gescandeerd tijdens de drie ongeautoriseerde betogingen voor de Israëlische ambassade van voirge week. De beslissing van burgemeester Dilliès om daarbij het waterkanon en traangas in te zetten, viel bij de betogers niet in goede aarde.

Dilliès werd nu zelf geviseerd in de leuzes die op de muren van het administratief centrum in de Stallestraat zijn geschilderd. “Boris en de MR medeplichtig”, viel te lezen.

“Terwijl sommigen vreedzaam betogen om hun stem te laten horen in het democratische debat, hebben anderen ervoor gekozen om hun stem en hun gewelddadige methoden op te leggen aan de publieke ruimte”, zo laat burgemeester Boris Dilliès weten aan persagentschap Belga. "Ik laat me er niet door van de wijs brengen en zal doorgaan met het waarborgen van respect voor de rechtsstaat in Ukkel", schrijft de burgemeester van Ukkel op X, het voormalige Twitter.

Volgens de burgemeester is er een klacht ingediend en een onderzoek geopend om de daders te identificeren. Dit gebeurt aan de hand van de camera's die rond het gemeentehuis en op straat hangen. De gevel van het gemeentehuis is woensdagochtend schoongemaakt.

@BorisDillies op X

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni