De redactie van BRUZZ heeft in de week van 7 maart de 23 Nederlandstalige parlementsleden uit Brussel beoordeeld op basis van het parlementair werk en hun impact in het parlementair halfrond en daarbuiten. Daarbij werden de vragen, de interpellaties en de schriftelijke vragen, net zoals de resoluties en het wetgevend werk kwantitatief en kwalitatief in de weegschaal gelegd.

Waarvan moet je haar kennen?

Parlementslid Celia Groothedde heeft vanuit de oppositie in het Vlaams Parlement een belangrijke rol gespeeld in het blootleggen van de problemen in de Nederlandstalige kinderopvang in Vlaanderen. Er ontstond na de dood van een kindje een echte crisis, met het ontslag van CD&V-minister Wouter Beke als gevolg.

Volgens Groothedde kan een kwaliteitsvolle kinderopvang alleen maar door extra investeringen. Ze legde geregeld de link met Brussel, en schreef ook een boek over het onderwerp. Ze strijdt verder voor de gezondheid en de positie van de vrouw en voor mensen in armoede, waarmee ze ook geregeld naar haar eigen jeugd verwijst.

Ze is een van de Vlaamse Brusselaars die met haar oppositiewerk het prominentst in de Vlaamse media aanwezig was.

Zien we haar terug?

Celia Groothedde is lijstduwer voor het Brussels parlement, een strijdplaats.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni