------------ publireportage ------------

Brusselse ondernemers: wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen? Ontdek hier het verhaal van tien totaal verschillende ondernemers. Van een webshop in tweedehands kinderkledij en een co-working space voor vrouwen tot een zero waste cateringzaak. Laat je inspireren!

Deze interviewreeks werd gemaakt in opdracht van hub.brussels
tekst: Aline Peeters - foto's: Alexandra Bertels

Nieuwe reeks - Business as Brussels

In de nieuwe reeks 'Business as Brussels' brengen we gepassioneerde Brusselse ondernemers in beeld. Ontdek elke maandag een nieuwe aflevering op BRUZZ.be en op BRUZZ tv.

Konligo

De evenementensector produceert jaarlijks 600.000 ton afval. Met modulaire en duurzame tentstructuren wil Konligo de sector 'vergroenen'. "Een soort Lego, maar dan duizend keer zo groot," zegt CEO en founder Aushim Koumar.

The Urban Woman

The Urban Woman richt zich volledig op vrouwen. Met een all-female policy onderscheiden ze zich zo van andere coworking spaces. Het is een plek om te groeien als vrouwelijke ondernemer. Dit is het verhaal van Bouchra Al Mehraj. 

Freddy met Curry

‘We've got to build this world together, or we'll have no more future at all’, zingt Freddie Mercury. Het zou zo de lijfspreuk kunnen zijn van Freddy met Curry, een zerowaste online food delivery. Dit is het verhaal van Jérémie, Mariane en Jonathan.

Passwerk

IT-consulting bureau Passwerk zet mensen met een autismespectrumprofiel in voor het testen van software, uitvoeren van kwaliteitscontroles en ontwikkelen van software. Achter dit bedrijf staan Dirk Rombout en Roxane Résimont.

SECA Engineering

Van facility management tot advies over veiligheid en duurzaamheid van gebouwen, ondernemer Hafid El Kharaj laat zich niet in een hokje duwen. Met SECA Engineering biedt hij een totaalpakket aan. 

Le Monde d'Ayden

Le Monde d'Ayden is een binnenspeeltuin waar iedereen welkom is, óók kinderen met een beperking. Dit is het verhaal van onderneemster Lou Garagnani.

Arte.Sano Vinoteca

Christophe Beele is bezeten door wijnen. Enkele maanden geleden opende hij Arte.Sano Vinoteca, een speciaalzaak in Spaanse wijnen op het Rouppeplein. 

Le Bionheur

Al in de jaren zestig zag Le Bionheur het levenslicht, een winkel met een lange geschiedenis. Onlangs namen de bevlogen herboristen en ondernemers Eliza en Gwenaëlle de kruidenierswinkel over.

NuOceans

NuOceans ziet het groots. Met hun flipflops uit gerecycleerd materiaal - die op hun beurt ook 100% kunnen gerecupereerd worden - wil het team achter NuOceans toewerken naar een groenere toekomst.

Marcel & Fifi

Céline Vilain en Aurélie Bertozzi zijn fiere mama’s met een missie: kinderspullen een tweede leven geven. Met ‘Marcel & Fifi’ bieden ze tweehandskledij en -speelgoed voor kinderen aan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni