Book Voyage: Brusselaars lezen reisverhalen voor in openlucht

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Onder meer aan Muntpunt worden zaterdag reisverhalen voorgelezen.

Reisverhalen in alle talen en uit alle windhoeken. De Brusselse bibliotheken organiseren deze zaterdag voorleessessies op zes plekken in de stad. Ook op café zijn er vertellingen. Vier professionele schrijvers willen uw beste caféverhaal horen.

Book Voyage is een initiatief van de Brusselse Bibliotheken en MigratieMuseumMigration. Op zes plekken in de stad kan je zaterdag wegdromen over verre reizen, via verhalen over buitenlandse oorden.

De eerste voorleessessie begint om 10 uur in het Park van Vorst. Tussen 11 en 14 uur kan je terecht in het Viaductpark in Elsene en tussen 12 en 14 uur in het MigratieMuseumMigration in Molenbeek. Vanaf 14 uur zijn er ook vertellingen in het Elisabethpark in Koekelberg en in het Liedekerkepark en op het Sint-Joostplein in Sint-Joost-ten-Node. Muntpunt sluit de dag af met voorleessessies in hun Leesstraat, vanaf 17 uur.

Caféverhalen

Book Voyage past in het programma van het stadsproject Brussels City of Stories. In dat kader zijn deze zaterdag nog meer activiteiten gepland. Passa Porta stuurt bijvoorbeeld 'verhalensprokkelaars' uit naar caféterrassen in Brussel. Het gaat door in de cafés Monk, Flamingo, Le Millefeuille, New Plasky en het Muntpunt Grand Café. De verhalensprokkelaars - Yelena Schmitz, Arno Boey, Milady Renoir en Christine Aventin - gaan op zoek naar uw beste caféverhalen. Je kan hen jouw verhaal vertellen tijdens een koffie en zij pennen het voor je neer.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?