Naar kinderverhaaltjes luisteren op de tram tussen Mariakerk en Schaarbeek Station

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 16 en zondag 17 november 2019

Van 16 tot 24 november houden de Brusselse openbare bibliotheken hun jaarlijkse voorleesweek 'Brussels Reads Aloud'. De week werd ingezet met een heuse 'voorleestram'. De goedgevulde tram reed zaterdagnamiddag tussen het station van Schaarbeek en de Mariakerk. Vertellers lazen in maar liefst acht talen verhaaltjes voor.

Brussels Reads Aloud is een initatief van de Brusselse Nederlandstalige Bibliotheken in samenwerking met de MIVB en Foyer vzw. Die laatste levert de anderstalige vertellers aan. Op de tram luisterden de kinderen naar verhaaltjes in het Nederlands, Frans, Engels, Chinees, Bulgaars, Turks, Pools en Lingala.

Dit jaar staat de voorleesweek in het teken van auteur en illustrator Marjolein Pottie. De Brusselse tekende onder meer het kinderboek "Tram BXL", een kijk- en zoekboek dat zich op het Brusselse openbaar vervoer afspeelt. Pottie las zaterdag mee verhalen voor op de voorleestram.

Wie de voorleestram gemist heeft, kan nog tot 24 november in een van de deelnemende bibliotheken terecht voor knutselactiviteiten, voorleesmomentjes en workshops.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?