| Een video-installatie van Emmanuel Van der Auwera

Brusselaar Emmanuel Van der Auwera wint nieuwe kunstprijs

KVDP
© BRUZZ
03/09/2019

Kunstenaar Emmanuel Van der Auwera is de eerste laureaat van de Goldwasserschenking. De schenking met een waarde van 10.000 euro moet de Belgische hedendaagse kunst een duwtje in de rug geven.

De Stichting Goldwasser, die recent werd opgericht, kent de eerste Goldwasserschenking toe aan Emmanuel Van der Auwera. Het werk van de jonge kunstenaar was al te zien in Wiels, waar hij deelnam aan het residentieprogramma.

In het kader van deze onderscheiding heeft de stichting kunstwerken van Van der Auwera gekocht. De opbrengst, zo'n 10.000 euro, is voor de kunstenaar. Zijn aangekochte werken schenkt de stichting dan weer aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, waar de werken ook zullen worden tentoongesteld.

De stichting, die jonge, hedendaagse Belgische kunstenaars wil ondersteunen, werkt samen met Wiels en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten. "Met deze schenking willen we niet alleen jonge hedendaagse kunstenaars en kunstenaressen steunen, maar hun werk ook een plek geven in onze grote kunstinstellingen", zegt André Goldwasser, oprichter en vrijwilliger bij de gelijknamige Stichting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo , Emmanuel Van der Auwera , Wiels , Koninklijke Musea voor Schone Kunsten , hedendaagse kunst

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni