Dichter Bernard Dewulf overleden

Dichter Bernard Dewulf.

Dichter Bernard Dewulf is onverwachts overleden. Dat meldt De Standaard, de krant waar hij elke week een column voor schreef. Hij was een geboren en getogen Brusselaar en werd 61 jaar oud.

Bernard Dewulf groeide op in Brussel, maar woonde met zijn gezin in Antwerpen. Hij laat een vrouw, zoon en dochter achter.

Dewulf debuteerde in 1995 met de dichtbundel Waar de egel gaat, en kreeg daarvoor de Vlaamse Debuutprijs. Daarna volgden twee verzamelingen kunstessays. In 2010 won hij zowel de Libris Literatuurprijs als De Inktaap voor de bundel Kleine dagen, waarin een jonge vader schrijft over zijn gezin. Van 2012 tot 2014 was hij stadsdichter van Antwerpen.

Zijn essays en beschouwingen over het leven bundelde Dewulf in boeken met een titel van één woord dat steevast eindigt op ‘-ingen’. Met Tuimelingen verscheen vorig jaar zijn laatste publicatie.

Dewulf werkte lang als redacteur bij De Morgen en het literaire maandblad het Nieuwe Wereldtijdschrift (NWT), waarvan hij ook even hoofdredacteur was. Daarna werd hij columnist bij De Morgen en De Standaard.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?