Digitale boekenbeurs Foire du Livre verwelkomt 250 auteurs

© PhotoNews
| Koningin Mathilde in gesprek met Adeline Dieudonné op de 50ste editie van de Foire du Livre de Bruxelles in februari 2019.

De Foire du Livre de Bruxelles, die dit jaar digitaal plaatsvindt, verwelkomt gespreid over elf dagen 250 auteurs. De virtuele literaire ontmoetingsplaats gaat donderdag van start en loopt tot en met zondag 16 mei. Literatuurliefhebbers kunnen de boekenbeurs gratis volgen via de website flb.be. Daarnaast worden er ook signeersessies georganiseerd in verschillende boekenwinkels.

Elke dag staat van 10 uur tot 21 uur een goedgevuld literair menu op het programma. Van debatten over boeiende interviews tot en met poëtische ontmoetingen. Om 10u wordt het publiek dagelijks aangespoord om manieren te verkennen om voor zichzelf en anderen te zorgen en zich een beeld te vormen van de wereld van de toekomst. Vanaf 10u30 komen dan de nieuwe stemmen in de literatuurwereld aan bod. Rond het middaguur is het tijd voor een nieuwe editie van Flirt Flamand, waarin de Nederlandstalige en Franstalige literatuur elkaar ontmoeten. In de namiddag passeren onder meer een jongerenprogramma (vanaf 16u) en Europese auteurs (vanaf 19u30) de revue. De dag wordt om 20u afgesloten met ontmoetingen met bekende auteurs zoals Eric-Emmanuel Schmitt, Florence Aubenas, Erri de Luca en Adeline Dieudonné.

Voor het derde jaar op rij probeert Flirt Flamand een brug te slaan tussen de Nederlandstalige en Franstalige literatuur. Dit jaar ontmoeten Franstalige en Nederlandstalige auteurs elkaar op verschillende bijzondere plaatsen in onze hoofdstad. Zo treffen David Van Reybrouck en Caroline Lamarche elkaar in het oude stationsgebouw van Schaarbeek-Josaphat en bespreken Peter Terrin en Adeline Dieudonné elkaars werk in de spiegelzaal in De Markten.

Voor liefhebbers van internationale literatuur staat er ook een uitwisseling met Zwitserse auteurs op het programma, terwijl er in samenwerking met de Europese Commissie een twintigtal stripauteurs present tekenen om aan een gezamenlijk fresco te werken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?