Foire du Livre via Facebook 

Franstalige boekenbeurs verwelkomt dit jaar ook Bart Van Loo en Jeroen Olyslaegers

MVDH
© BRUZZ
04/04/2024

Donderdag is de 53ste editie van de Brusselse boekenbeurs Foire du Livre van start gegaan op de site van Thurn & Taxis. Het aanbod is hoofdzakelijk Franstalig, maar dit jaar strikte de organisatie ook de Nederlandstalige schrijvers Bart Van Loo, Jeroen Olyslaegers en Ivan De Vadder.

Ter ere van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de EU en de Europese verkiezingen stelt de beurs dit jaar Europa en zijn literatuur in de schijnwerpers. Zo zullen er verschillende literaire debatten worden gehouden over de Europese waarden en uitdagingen, onder meer tussen de voormalige Franse president François Hollande en PS-voorzitter Paul Magnette.

Daarnaast staat de 53e editie van de beurs ook in het teken van het thema ‘liefde’ in al zijn facetten. Zo richt het literaire evenement zich op 'alle banden die betekenis geven aan ons leven en die door boeken mogelijk worden gemaakt en worden uitvergroot'.

Standje

Zoals ieder jaar zijn de Nederlandstalige auteurs een minderheid op het evenement. Wel zullen de populaire geschiedenisauteur Bart Van Loo en Jeroen Olyslaegers, bekend van onder meer het recent verfilmde Wil, een standje hebben. Beiden zullen zaterdag ook spreken op de beurs over respectievelijk Napoleon. De schaduw van de revolutie en Wildevrouw.

Daarnaast zal ook het nieuwe boek van politiek journalist Ivan De Vadder Vertrouwen in verkiezingen op het evenement verkocht worden. Hij zal zaterdag deelnemen aan een debat over jongeren in een democratie en hoe je zij die voor het eerst gaan stemmen kunt warm maken voor de verkiezingen.

"Ik werd eigenlijk uitgenodigd om deel te nemen aan een debat en daarbij werd gezegd dat mijn boek ook beschikbaar zal zijn, hoewel het niet vertaald is in het Frans", aldus De Vadder. "Ik vind het heel fideel van de Franstaligen dat ze de openheid hebben om dat te doen."

De Vadder schreef vijf jaar lang een column voor de Franstalige krant Le Soir en is ook commentator bij de RTBF. "Ik hoop dus dat er toch een paar exemplaren verkocht zullen worden", klinkt het nog.

De Foire du Livre duurt nog tot en met zondag 7 april. In totaal zullen zo’n 370 auteurs een standje beheren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , Foire du Livre , boekenbeurs , Bart Van Loo , Jeroen Olyslaeghers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni