Engelstalige boekhandel Sterling Books houdt ermee op

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 2 januari 2020

Boekhandel Sterling Books op de Wolvengracht legt vanaf 7 februari de boeken neer. De lockdown dit voorjaar deed samen met het wegvallen van de Antwerpse boekenbeurs de winkel de das om. Meteen na de bekendmaking van het nieuws van de uitverkoop vormde zich een lange rij geïnteresseerden voor de boekhandel.

De onafhankelijke boekhandel voor Engelstalig leesvoer, die in de top tien van Brusselse boekhandels van Visit Brussels staat, kondigt dat zaterdag aan op haar Facebookpagina.

"Wij zijn heel treurig jullie te moeten melden dat de beslissing genomen is om Sterling Books te sluiten", valt daar te lezen. "Hoewel onze verkoop de afgelopen maanden goed was, heeft dit moeilijke jaar met daarin de lente-lockdown en de annulering van de Antwerpse boekenbeurs onze eigenaars doen beslissen om de deuren te sluiten. Omdat er geen andere oplossing is, sluiten we definitief vanaf 7 februari."

Vanwege de sluiting houdt Sterling Books de komende maand een uitverkoop, met alle boeken aan de helft van de prijs. Dat trok zaterdagnamiddag meteen massa's geïnteresseerden, die voor de winkel moesten aanschuiven.

"Uiteraard zijn wij enorm bedroefd over deze gang van zaken. De steun van onze klanten is enorm geweest, dit jaar meer dan ooit, en we weten hoeveel de winkel betekent voor veel mensen. Wij zouden jullie willen bedanken voor jullie loyaliteit en vriendschap door de jaren heen."

Meertaligheid

Brussel is officieel een tweetalige stad, maar als internationale hoofdstad worden er nog honderden andere talen gesproken. BRUZZ volgt voor je op hoe inwoners en instanties daarmee omgaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?