Het MIMA blaast 5 kaarsjes uit

Het MIMA, iconoclast in Molenbeek

Het MIMA (Millennium Iconoclast Museum of Art) viert zijn vijfde verjaardag. Het museum, gelegen in Sint-Jans-Molenbeek, focust zich op hedendaagse kunst van jonge artiesten.

Vandaag blaast het Millenium Iconoclast Museum of Art vijf kaarsjes uit. Het MIMA is gelegen in de voormalige Belle-Vue-brouwerijen in Sint-Jans-Molenbeek. Het museum is opgericht net na de aanslagen van 2016 in Brussel.

Het MIMA focust zich op hedendaagse kunst en is een burgerproject gedragen door vier Brusselaars: Michel en Florence de Launoit, Alice van den Abeele en Raphaël Cruyt. Het museum houdt twee hoofdtentoonstellingen per jaar. Bij die tentoonstellingen wordt op voorhand een thema bepaald met een specifiek aspect dat de collectieve en individuele identiteit verkent.

Om deze verjaardag te vieren, heeft het MIMA voor iedereen een dubbel cadeau: toegang voor 5 euro en een gratis affiche van één van de voorbije tentoonstellingen naar keuze. Het MIMA blijft tot 21 uur open om iedereen de kans te geven hiervan gebruik te maken (avondtarief: 7,50 euro).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?