Hockney-tentoonstelling in Bozar was groot succes

20220124_david_hockney_bozar_c_caroline_lessire.jpg
© Caroline Lessire
| Een beeld van de tentoonstelling van schilder David Hockney in de Bozar
© Caroline Lessire
| Een beeld van de tentoonstelling van schilder David Hockney in de Bozar

De grote dubbeltentoonstelling van de Britse kunstenaar David Hockney in Bozar was een groot succes. In totaal kwamen er meer dan 165.000 bezoekers over de vloer.

David Hockney is een van de bekendste en meest gewaardeerde hedendaagse kunstenaars. Van 8 oktober tot 23 januari kon je zijn werk bezichtigen in Bozar in twee tentoonstellingen: Werken uit de Tate Collectie en De komst van de lente. Daar kwamen heel wat bezoekers op af, in totaal meer dan 165.000.

Bozar noemt de dubbeltentoonstelling een "uitzonderlijk publiekssucces." Dat laat het kunstencentrum maandag weten in een persbericht. "Zeker in de context van deze coronatijden waarin het aantal bezoekers per tijdslot beperkt is. Bovendien had deze tentoonstelling een geringe looptijd van 15 weken." Bozar organiseerde voor de dubbeltentoonstelling een recordaantal rondleidingen: meer dan 1.500 in totaal.

'Schooldays'

Dit najaar organiseerde Bozar in samenwerking met de Stad Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ook voor de eerste keer Schooldays voor het secundair en het hoger onderwijs. Tijdens acht voormiddagen werd de hele tentoonstelling van Hockney exclusief gereserveerd voor scholen en kregen de leerlingen een interactieve rondleiding.

Volgens Bozar is de nieuwe formule een succes en zullen er ook Schooldays ontwikkeld worden voor de komende tentoonstelling van Rinus Van de Velde.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?