Kanal-Centre Pompidou fleurt metrostation IJzer op

© MIVB

Metrostation IJzer wordt sinds vrijdag opgefleurd met tekeningen van de Belgische artieste Eva Le Roi. Het nabijgelegen Kanal - Centre Pompidou stelt er tijdens de renovatiewerken een reeks kunstwerken tentoon in het kader van het project "Kanal Underground".

Voor het toekomstige Brusselse museum voor hedendaagse en moderne kunsten, waarvan de opening voorzien is in 2023, is metrostation IJzer de toegangspoort via het openbare vervoer van de MIVB. Om dat in de verf te zetten tijdens de verbouwingen beslisten de stichting Kanal, Brussel Mobiliteit en de MIVB om kunst als het ware te laten afzakken naar de metro.

In de gang van het metrostation die naar Kanal-Centre Pompidou leidt mag kunstenares Eva Le Roi nu de spits afbijten en haar werk tentoonstellen. Zij maakte in 2018 tekeningen die gebaseerd zijn op architectonische elementen van de iconische Citroëngarage waar het museum in zal huizen.

In de komende drie jaar zullen er regelmatig nieuwe kunstwerken komen te hangen die zo deel uitmaken van het stedelijk meubilair van het metrostation IJzer. De (pre)metrostations worden bovendien gezien als de grootste ondergrondse kunstgalerij van Brussel. Er hangen ruim 90 kunstwerken die op hun manier een persoonlijk karakter geven aan de perrons, lokettenzalen en gangen van de 69 stations.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?