Kunst van Gustav Klimt komt tot leven in Brusselse Hortagalerij

© Belga
23/03/2021
Updated: 23/03/2021 17.11u

In de Hortagalerij in centrum Brussel opent woensdag 24 maart een nieuwe expositie: Gustav Klimt, The Immersive Experience. Nog tot 5 september komt het werk van de Oostenrijkse symbolistische schilder helemaal tot leven dankzij de technologie en stappen de bezoekers echt in Klimts kunstwerken binnen.

Organisator Exhibition Hub is niet aan haar proefstuk toe. Na de expo rond de Franse schilder Claude Monet is het nu Gustav Klimt (1862-1918) die in de spotlights komt te staan. Met twintig beamers, een digitaal canvas van 1.000 vierkante meter en virtual reality passeren Klimt zijn bekendste kunstwerken de revue.

Zijn gouden periode met als bekendste werk 'De Kus', maar ook zijn landschappen en de felle kleuren, zijn liefde voor architectuur of zijn naakt geschilderde vrouwen worden aan de hand van een tiental gedigitaliseerde kunstwerken tot in detail belicht en in 360 graden tot leven gebracht. "De Kus" speelt een centrale rol, zowel wanneer de bezoeker een virtual reality-bril opzet als in de ruimte waar het werk als het ware ontleed wordt.

De artistieke loopbaan van Gustav Klimt is enorm uitgebreid en daarom wordt zijn oeuvre met de nodige uitleg in tekst en beeld meegegeven aan de kunstliefhebber. "We hebben geprobeerd om veel informatie mee te geven over zijn leven en carrière, want hij ging als kunstenaar doorheen heel wat periodes", vertelt Mario Iacampo van Exhibition Hub.

Tickets reserveren is verplicht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni