Magnetic Flow brengt lichtinstallaties naar Brussel

20221110_Magnetic Flow_(c)Magnetic Flow
© Magnetic Flow
© Magnetic Flow

Het project Magnetic Flow biedt bezoekers de mogelijkheid om van 1 december tot 19 maart digitale kunst te ontdekken via levendige lichtinstallaties. Het spektakel vindt plaats in een ruimte van meer duizend vierkante meter in LaVallée in Brussel.

Op het programma staan zes installaties van het collectief Scale, dat internationaal gekend staat om zijn visuele licht- en robotcreaties. Fans van kunst, technologie, muziek en andere nieuwsgierigen kunnen bij Magnetic Flow zowel overdag als 's avonds terecht voor twee zintuiglijke belevingen, aldus de organisatoren.

Overdag zullen drie van de voorgestelde installaties de vorm aannemen van contemplatieve robotvoorstellingen van vijf tot tien minuten. De drie andere installaties zijn interactief en worden rechtstreeks geactiveerd door de bezoeker met een knop, een beweging, een joystick...'s Avonds, op vrijdag en zaterdag, vanaf 19.00 uur, nemen dj's en artiesten LaVallée over om live op te treden in het hart van de interactieve lichtscenografie.

Meer info via magneticflowexperience.com

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?