De museumpas is een museumabonnement, waarmee je een jaar onbeperkt op bezoek kan bij meer dan 225 Belgische musea

| De museumpas is een museumabonnement, waarmee je een jaar onbeperkt op bezoek kan bij meer dan 225 Belgische musea.

Museumpas goed voor twee miljoen museumbezoeken sinds lancering

© Belga
23/03/2023

Sinds de museumpas in september 2018 werd gelanceerd, werden er al twee miljoen museumbezoeken mee afgelegd. Het museumabonnement, waarmee je een jaar onbeperkt op bezoek kan bij meer dan 225 Belgische musea, mikt ook dit jaar op een forse groei. Dat meldt museumPASSmusées, de organisatie die het beheer van de museumpas voor haar rekening neemt, donderdag.

De stijgende interesse is volgens museumPASSmusées mee te danken aan de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, dat meteen aansloot bij de museumpas.

Daarnaast heeft ook de televisieserie Het verhaal van Vlaanderen een niet te onderschatten impact gehad. "We zijn heel blij dat ook wij konden bijdragen aan de impact van het tv-programma op museumbezoeken", verklaarde Erika T'Jaeckx, directeur van museumPASSmusées. "Bij elke aflevering gaven we museumtips om die specifieke tijdsperiode verder te ontdekken."

Waar de museumpas bij de opstart toegang gaf tot een honderdtal musea, zijn dat er nu al een pak meer en het aanbod blijft uitbreiden.

Met de aansluiting van onder andere C-mine in Genk en Atlantikwall Raversyde in Oostende, staat de teller intussen op 225 musea. En volgens de organisatie staan er nog heel wat aansluitingen op het programma.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni