Speciale art-nouveaupanden open voor publiek tijdens BANAD Festival

twenty.jpg
© Twenty
© Twenty

Het Brussels Art Nouveau Art Deco (BANAD) Festival strijkt in maart voor de zevende keer in de hoofdstad neer. Het evenement vindt van 11 tot en met 26 maart plaats, met op het menu begeleide en inclusieve rondleidingen in privé-interieurs, gezinsactiviteiten, lezingen en een objecten- en een restauratorenbeurs.

Elk weekend komt een deel van het Brusselse gewest in de kijker te staan, om zo gemakkelijker verschillende plekken te verbinden met elkaar. Zo kunnen bezoekers genieten van een vijftigtal locaties die normaal gesloten zijn voor publiek.

Nieuwe, niet eerder geziene plekjes dit jaar zijn onder andere Villa Pelseneer (Ukkel), het Pieper-hotel (Elsene), het Waxmeiler-hotel (Schaarbeek), het School Center du Souverain (Oudergem), de huizen van Homen de Macédo (Schaarbeek) en de voormalige papierfabriek Papeteries De Ruysscher in het centrum.

BANAD Festival sluit op 26 maart de zevende editie af met een cabaretavond met de Golden Age Society waar je je "voor een avond kan onderdompelen in de sfeer van de Roaring Twenties", aldus de initiatiefnemers.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?