© Kabinet-Pinxteren | Een sneeuwluipaard wandelt door een tropische jungle op de nieuwe muurschildering in Laken.

Striproute telt nieuwe kleurrijke muurschildering in Laken

EC
© BRUZZ
15/12/2021

De 66ste muurschildering van de Striproute van Brussel-Stad is woensdag ingehuldigd in de Bockstaelwijk in Laken. Het is een kleurrijk werk van de Duitse kunstenaar Atak, getiteld De omgekeerde wereld.

De omgekeerde wereld is ook de titel van het prentenboek van Atak, waaruit de tekening komt. De kunstenaar werkt graag met veel kleur. Zijn muurschildering beeldt een kinderlijke wereld uit met veel dieren. We zien onder meer een walvis, een ijsbeer en sneeuwluipaard voorbijkomen in een tropische jungle.

Het werk siert een lange muur van doe-het-zelfzaak Brico in de Leopold I-straat, aan de kruising met de Bockstaellaan in Laken. Die plek werd lange tijd gebruikt als sluikstort, maar is nu opgeknapt tot een nieuw stukje groen. Er is speelruimte voor kinderen en ook een hondenweide.

"De inhuldiging van deze muurschildering is de kers op de taart van de enorme inspanningen die onze diensten hebben geleverd om deze plaats een nieuw gezicht te geven," zegt Brussels schepen van Openbare Netheid en Groene Ruimte Zoubida Jellab (Ecolo). "Wij wilden de inwoners van Laken een kwaliteitsvolle plaats bieden om tot rust te komen, te ontspannen en plezier te maken. Nu zullen zij ook een echt kunstwerk kunnen bewonderen.”

Volgens Arnaud Pinxteren (Ecolo), als Brussels schepen bevoegd voor de Striproute, past de keuze “perfect in de geest van de Striproute.” “We willen de dagelijkse leefomgeving van de bewoners en gebruikers van de stad verbeteren,” zegt hij.

20211215_muurschildering Striproute Laken_atak005.jpeg
© Kabinet-Pinxteren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie