Dit was dag 1 van Horst Arts & Music Festival

05/05/2023
Updated: 05/05/2023 18.35u

Met een geweldige eerste dag schoot Horst Festival vrijdagavond uit de startblokken. De prachtige designpodia, een grote horde dj’s en vele danslustigen maakten zich klaar voor drie dagen cutting edge dancemuziek. Gunnar trok de "weide" op en zag dat het goed was.

Heel wat Brusselse clubbers zakken drie dagen lang af naar de voormalige militaire ASIAT site in Vilvoorde. Daar staan grote namen als DJ Perception, Job Jobse, Jennifer Loveless en Lefto geprogrammeerd. Het festival trekt niet alleen duizenden bezoekers omwille van de muzikale acts. Ook de omgeving, het stage design, het kunstparcours en de heerlijke chilly sfeer maken er een jaarlijks succes van.

Half Brussel reeds op het terrein van Horst

De eerste bezoekers zijn ondertussen toegekomen. Waaronder heel wat Brusselaars, zo merkt Gunnar op. Zon en regenwolken wisselen elkaar nog af maar dat kan de enthousiaste ravers niet ontmoedigen. Loes komt zelfs helemaal uit Mechelen met de fiets naar Horst en viert er haar verjaardag.

Ook bezoekers uit het buitenland verbazen zich

Jip komt helemaal uitgedost vanuit Nederland afzakken naar het muziekfestival. Het is zijn eerste keer en hij had er veel over gehoord. Voldoet het event aan zijn verwachtingen?

Uniek stage design door interessante samenwerkingen

Zelfs wie zijn uren niet continu op één van de dansvloeren doorbrengt kan genieten van de prachtige aankleding van het terrein. Ook de verschillende stages worden door designers en architecten tot een uniek kunstwerk omgetoverd. Theo De Meyer en het collectief Stand Van Zaken werkten aan de main stage. "Het unieke zit 'm in de samenwerkingen die je aangaat", zo vertelt hij Gunnar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni