2.500 bezoekers in eerste week voor heropend AfricaMuseum

© Saskia Vanderstichele
| AfricaMuseum.

Het AfricaMuseum, dat op 19 mei na twee maanden sluiting opnieuw de deuren opende, heeft de afgelopen week circa 2.500 bezoekers over de vloer gehad. Vanaf eind deze week zijn er in het museum infopanelen beschikbaar over hoe corona de biodiversiteit in Afrika beïnvloedt.

"We zijn blij verrast door de grote opkomst van het publiek. Doordat we per tijdslot van een uur maximaal 100 personen toelaten, de opkomst zeer gespreid verloopt en we er door een telling van wie het museum verlaat steeds voor zorgen dat er op hetzelfde moment niet meer dan 450 bezoekers aanwezig zijn, was het steeds zeer rustig en nooit druk," aldus directeur Guido Gryseels.

Om het museum te bezoeken moet je online reserveren. Andere bezoekers worden toegelaten als de maxima in het tijdslot en aanwezigheden nog niet bereikt zijn.

Vanaf deze week gaat het AfricaMuseum door middel van infopanelen ook inhoudelijk aandacht besteden aan de coronaproblematiek in Afrika. In eerste instantie wordt aandacht besteedt aan de negatieve gevolgen van de coronapandemie op de biodiversiteit in Afrika. Zo zijn bijvoorbeeld apen en katachtigen gevoelig voor het virus. Vanaf volgende week zullen de bezoekers ook geïnformeerd worden over de organisatie van het gezondheidssysteem in Afrika en de wijze waarop met er omgaat met besmettelijke ziekten zoals het coronavirus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?