| Flagey

Animatiefilmfestival Anima selecteert 154 kortfilms voor 42ste editie

© Belga
09/12/2022

Het internationaal animatiefilmfestival Anima heeft vrijdag bekend gemaakt dat het in totaal 154 kortfilms zal tonen. De 42ste editie van Anima vindt plaats van 17 tot 26 februari 2023 in Flagey. De officiële selectie van de langspeelfilms wordt in januari onthuld.

Het selectiecomité van Anima moest door liefst 1.700 inzendingen kijken om uiteindelijk tot een finale selectie van 154 kortfilms te komen. Aan de internationale competitie nemen 99 films deel die afkomstig zijn uit 25 verschillende landen.

Het publiek zal films ontdekken die eerder al prijzen wonnen op andere festivals. In de nationale competitie worden 23 kortfilms van Belgische makelij getoond. De organisatie is blij te kunnen aankondigen dat Gerlando Infuso, in 2019 laureaat van de Magritte voor Beste Korte Animatiefilm voor 'La bague au doigt', een nieuwe film zal tonen.

Raoul Servais, pionier van de Belgische animatiefilm is ook van de partij en presenteert 'Der Lange Kerl', een deels geanimeerde kortfilm die hij samen met Rudy Pinceel realiseerde.

Tot slot zijn er nog 32 films buiten competitie. Zij worden getoond in een reeks van documentaire animatiefilms, een programma Queer Stories en het gloednieuwe programma Women's Perspective. De organisatie van Anima stelt vast dat er heel wat geëngageerde films gemaakt werden en animatie steeds meer wordt aangewend om een boodschap uit te dragen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni