| An Vandermeulen komt op 1 juli aan het roer van Globe Aroma

Beursschouwburg levert nieuwe directrice Globe Aroma

JC
© BRUZZ
14/06/2019

Het Brusselse cultuurlandschap wordt flink door elkaar gehusseld. Nu Globe Aroma-voorzitster Els Rochette een zitje krijgt in het parlement, neemt An Vandermeulen van de Beursschouwburg haar plaats over. Dat betekent dat daar ook weer een post vrijkomt.

Els Rochette had al tijdens de kiescampagne duidelijk gemaakt dat ze haar engagement bij Globe Aroma niet zou combineren met een zitje in het parlement. Nu de running mate van Pascal Smet een van de drie zetels voor one.brussels wist te veroveren, verlaat ze dus definitief de socio-culturele kunsthuis.

An Vandermeulen neemt haar plaats aan het roer over. Zij verzorgde tot voor kort het 'stad, publiek en context'-programma bij de Beursschouwburg. Een taak die ze sinds 2017 combineert met een engagement bij Globe Aroma. De nieuwe directrice loopt er momenteel al warm, en gaat vanaf 1 juli officieel aan de slag.

'Nieuwe accenten'

Er moet voor Vandermeulen niet meteen een wervelwind door Globe Aroma razen. Maar "nieuwe mensen zorgen wel voor nieuwe accenten," zegt ze. "We willen nog meer inzetten op het werk dat de kunstenaars bij ons maken." De Brusselaars kennen volgens Vandermeulen het huis wel, maar de kunst die er gemaakt wordt breekt nog niet voldoende door.

De verschuiving betekent ook dat ze bij de Beursschouwburg op zoek moeten naar een nieuwe collega. Wie dat wordt is voorlopig nog niet duidelijk. Die vacature wordt later op de wereld losgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Cultuurnieuws , Beursschouwburg , Globe Aroma , voorzitter , Els Rochette , An Vandermeulen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni