Bloementapijt op Grote Markt wordt vervangen door klank- en lichtspel

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 14 augustus 2020
Updated: 14-08-2020 - 19:55

Het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt zou dit jaar plaatsvinden van 13 tot en met 15 augustus, maar de coronapandemie steekt daar een stokje voor. Als eerbetoon aan dit populaire Brusselse evenement, brengt StaySafe.Events op zaterdag 15 augustus wel een klank- en lichtspel dat wordt geprojecteerd op de gevels van de gebouwen op de Grote Markt.

StaySafe.Events creërde in de afgelopen weken een klank- en lichtshow voor de Ommegang, de Meyboom, de Brusselse muziekfestivals en het bekende Bloementapijt, allemaal evenementen die de Brusselaars en alle andere bezoekers deze zomer moeten missen. Een compilatie van deze klank- en lichtspektakels is nog tot en met 31 augustus elke woensdag tot zondag van 22 uur tot 0.30 uur te zien op de Grote Markt. Het initiatief wordt gesteund door de Stad Brussel en Visit Brussels.

Op zaterdag 15 augustus is er een speciale avond die volledig in het teken staat van het afgelaste Bloementapijt. De perfecte gelegenheid om een avondwandeling in te plannen langs de Grote Markt en de verlichte gevels.

"Natuurlijk hadden we liever het Bloementapijt op de Grote Markt uitgerold, maar op deze manier zijn we er toch een beetje aanwezig en kunnen we ook een symbolisch steuntje in de rug geven aan al wie het nodig heeft in deze moeilijke periode", zegt Richard Poncin, gedelegeerd bestuurder van vzw Bloementapijt.

Wie er niet bij kan zijn op de Grote Markt, kan het spektakel live volgen via Facebook.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?