Brosella krijgt lente-editie in voormalige industriële wasserij

08/02/2023

Er komt een lente-editie van Brosella, het Brosella Spring Festival. Dat zal vier dagen (van 23 tot en met 26 maart) en plaatsvinden in de voormalige industriële wasserij LaVallée in de Molenbeekse Kanaalzone.

Brosella Spring Festival focust vooral op nieuw muzikaal werk én releaseconcerten. "De spotlights", zo laat de organisatie weten in een persbericht, "worden gericht op jonge en mid-career artiesten, van Lũpḁ Gang Gang Quartet (Brusselse funkjazz-belofte) over The Gallands (met AKA Moon-medeoprichter Stéphane Galland op drums en zoon Elvin op keys), urban etno bands als Osuna of Las Lloronas tot de georchestreerde muzikale chaos van Too Noisy Fish met als special guests DJ Grazzhoppa & Dimitri Verhulst."

Volgens Brosella-directeur Bert Schreurs wordt het een aanvulling op de zomereditie in het Groentheater aan het Atomium in Brussel. "We werken in een clubsfeer en kiezen voor een beperkte capaciteit: we gaan voor twee binnenpodia met maximaal een kwartetvormbezetting en mikken op 250 à 300 bezoekers per avond. In totaal presenteren we 12 avontuurlijke bands, 3 per festivaldag. Op zondag sluiten we af met een dagprogramma van 11 tot 18 u. en zetten we extra in op de buurt. We voorzien dan ook een brunchformule en muzikaal-artistieke workshops voor kinderen in samenwerking met Ultima Vez (de dansorganisatie van Wim Vandekeybus), die in de buurt van LaVallée zijn studios heeft.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws , Brosella festival , La Vallée , lente , Festival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni