Brussel voegt meteen daad bij het woord: deze zomer concerten op de Heizel

© Chris Friese
| Het Heizelplateau.

Na de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen op het Overlegcomité, kondigt de Stad Brussel meteen een reeks concerten aan. Die zouden buiten moeten plaatsvinden op de Heizelvlakte in de ‘Arena Five’. Dat moet volgens de Stad ‘een nieuwe culturele hotspot worden voor muziek- en entertainmentliefhebbers’.

De Heizelvlakte biedt volgens de Stad Brussel ‘de nodige flexibiliteit voor het organiseren van evenementen met het nodige respect voor de geldende maatregelen’. En dus wordt op die plek deze zomer de nieuwe concertplek ‘Arena Five’ gecreëerd.

Dat gebeurt in samenwerking met het muziekfestival ‘Les Ardentes’. Wanneer en waar de concerten precies zullen plaatsvinden, is nog niet duidelijk. De data van de shows zullen worden gespreid tussen midden juli en midden september. "Zowel de locatie als de infrastructuur op de Heizelvlakte bieden de nodige flexibiliteit voor het organiseren van de evenementen volgens de geldende maatregelen opgelegd door het overlegcomité", klinkt het.

“Er wordt al maandenlang hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de cultuursector zo snel mogelijk terug kan opstarten en onze burgers een kleurrijk en gevarieerd cultureel aanbod krijgen. Ik ben ontzettend tevreden dat we er vandaag terug kunnen staan,” zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?