Brusselaars in de prijzen tijdens Belgian Fashion Awards

Een werk uit de reeks UNcovered door fotograaf Pierre Debusschere.

Bij de uitreiking van de Belgian Fashion Awards zijn donderdag drie Brusselaars in de prijzen gevallen. Modefotograaf en stylist Pierre Debusschere won de titel van professional van het jaar.

Met de jaarlijkse Fashion Awards bekronen Belgische ondernemers en modejournalisten de knapste koppen uit de modesector.

De prijs voor professional van het jaar ging naar fotograaf Pierre Debusschere. Hij studeerde aan het Brusselse ERG (Ecole de Recherche Graphique) en heeft al covers verzorgt voor Vogue, modeadvertenties getrokken voor Delvaux, Dior en Louis Vuitton en heeft videoclips opgenomen voor Beyoncé.

Ontwerpster Sofie D'Hoore en haar zakenpartner Chantal Spaas wonnen de prijs voor ondernemer van het jaar. De jury loofde hun modemerk Sofie D'Hoore omwille van de "organische groei" die ze hadden tot een internationaal succesmerk.

Ook bij de beloftevolle modestudenten viel een Brusselaar in de prijzen. Samuel Quertinmont studeerde af aan de Brusselse modeacademie van La Cambre en werkt intussen voor Yves Saint Laurent.

Verder won Dirk Van Saene, één van de Antwerpse zes, de juryprijs en ging het Antwerpse label Arte naar huis met de prijs voor het beste modemerk. Christian Wijnants schoot de hoofdvogel af als Beste Ontwerper van het jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?