Brussels Philharmonic krijgt volgend jaar nieuwe muziekdirecteur

© Brussels Philharmonic
| Kazushi Ono

De Japanse dirigent Kazushi Ono wordt binnen een jaar, vanaf september 2022, de nieuwe muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Hij neemt de fakkel over van Stéphane Denève, die na acht jaar afzwaait.

Onder leiding van Stéphane Denève legde Brussels Philharmonic een parcours af dat leidde tot opgemerkte artistieke prestaties, prestigieuze partnerships, innovatieve projecten en internationale erkenning. Op 22 juni 2022 dirigeert Denève zijn laatste concert als muziekdirecteur van Brussels Philharmonic. Nadien focust hij zich op zijn aanstelling als muziekdirecteur van het Saint Louis Symphony Orchestra.

"We beleefden zoveel belangrijke mijlpalen voor het orkest, waaronder het succesvolle debuut in Carnegie Hall, een eerste tournee in Japan en de eerste deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd. We mochten als eerste Belgische orkest opnemen voor Deutsche Grammophon en brachten Belgische premières van een indrukwekkende reeks 21ste-eeuws repertoire", blikt Denève terug.

Vanaf het seizoen 2022-2023 is het aan Maestro Kazushi Ono om als muziekdirecteur de inhoudelijke lijnen die de afgelopen jaren werden uitgezet verder aan te scherpen. Vorig seizoen bleek uit een eerste samenwerking met het orkest dat Ono hetzelfde DNA deelt met Brussels Philharmonic.

"Ik ben erg onder de indruk van de volle klank, de flexibiliteit en de passie van de musici", vertelt Ono. "In de toekomst wil ik mijn rol als muziekdirecteur invullen door een brede basis te bouwen met het repertoire dat we zullen brengen: te beginnen met het klassieke repertoire helemaal tot de muziek van vandaag. Zo kan onze samenwerking verder groeien en zullen we vele deuren openen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?