Brusselse musea sluiten: 'Met verstomming geslagen'

© PhotoNews
| Muziekinstrumentenmuseum (MIM) en Kunstberg by night

Brussels Museums vzw, die de 115 musea vertegenwoordigt, reageert dinsdag vol onbegrip op de beslissing om alle culturele instellingen te sluiten. "Onze sector is op geen enkel moment verwittigd dat de Brusselse regering een eventuele sluiting overwoog. We betreuren dat ten zeerste", laat directeur Pieter Van der Gheynst optekenen.

Met verstomming geslagen, zijn ze bij Brussels Museums door de beslissing die alle Brusselse musea sinds maandag opnieuw doet sluiten. "Na een verplichte sluitingsperiode vanaf maart en een heropening van de musea in mei, met dank aan zeer strikte protocollen, komt dit nieuws als een nieuwe mokerslag", stelt Van der Gheynst.

De Brusselse musea hopen dat zij nu ook als eerste de kans krijgen om te heropenen van zodra de maatregelen opnieuw worden versoepeld en dat met respect voor de bestaande museumprotocollen, want die "worden door zowel de overheden als de gezondheidsexperts erkend als goede voorbeelden", klinkt het.

Volgens Brussels Museums vzw wijst niets erop dat musea besmettingshaarden zouden zijn. De museumsector vraagt dat er in de toekomst meer transparantie komt om onverwachte sluitingen te voorkomen. Ze vragen dat de culturele sector ook een vertegenwoordiging krijgt in de regionale crisiscel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?