| Studenten in leeszaal van KBR (archiefbeeld).

Leeszaal en museum van KBR heropenen op 8 december

© Belga
02/12/2020

Het KBR museum en de leeszaal van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel (KBR) heropenen op dinsdag 8 december de deuren voor het publiek onder bepaalde voorwaarden. De KBR laat weliswaar nog geen blokkende studenten toe.

Het gloednieuwe KBR museum opende nog maar recent, in september, de deuren. Lang kon het publiek niet genieten van het museum en zijn 600 jaar oude schat: de Librije van de hertogen van Bourgondië.

Op voorhand reserveren

Sinds vorige week mogen musea opnieuw de deuren openen en volgende week stelt het KBR museum zijn collectie van unieke 15de-eeuwse handschriften ook weer tentoon. Tickets moeten op voorhand gekocht worden.

Naast het museum heropent ook de leeszaal van de KBR om er de collecties te raadplegen. Hier moet je via het gratis MyKBR-account op voorhand een plaats reserveren. Een bezoek aan de leeszaal wordt enkel aangeraden indien een document niet in de online catalogus terug te vinden is.

Nog geen studeerruimte

Studerende studenten worden op dit moment nog niet toegelaten. Zowel in het museum als de leeszaal gelden er bepaalde voorwaarden en is het aantal bezoekers beperkt. Er is voorzien in alcoholgel om de handen en computers te ontsmetten.

Op de grond van de leeszaal zijn looplijnen aangebracht en in het museum is er een te volgen parcours uitgestippeld. Het dragen van een mondmasker is overal verplicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Expo , Gezondheid , KBR museum , kbr , coronacrisis , Brusselse museu coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni