BRUZZ select: onze culturele weekendtips

272405834_467665978146582_1930828197266959467_n.jpg
De musicus Malick Pathé Sow zal aanwezig zijn voor een concert met een andere Senegalees, Wasis Diop.
De musicus Malick Pathé Sow zal aanwezig zijn voor een concert met een andere Senegalees, Wasis Diop.

BRUZZ heeft na veel wikken en wegen vijf culturele tips geselecteerd voor dit eerste weekend in februari. Een concert voor jazzliefhebbers, een festival waar je Senegalees talent kan ontdekken, een kleine familieuitstap naar een markt in Gare Maritime aan Thurn & Taxis. Maar, ook een Congolese week met films en expositie in Sint-Pieters-Woluwe of Experience Brussels komen in aanmerking.

JAZZ CONCERT

Ter gelegenheid van de 28e editie van het Jazz Festival organiseert Muziek Publiek een concert met Renaud Dardenne. Hij is een sleutelfiguur in de Belgische gypsy jazz scene. Hij deelt het podium met de Brusselse gitarist Benjamin Clement, een echte referentie in de traditionele muziek, en Boris Schmidt op contrabas. Hij is afkomstig uit Luxemburg, maar woont in Brussel. Ze nodigen voor dit uitzonderlijke concert Tcha Limberger uit. Hij is een Belgische zigeunermuzikant die vooral bekend is als gitarist en violist.

JAZZ CONCERT
6/2, 15.00
Muziekpublique
www.muziekpublique.be

MOUSSEM CITIES

Moussem Cities is een platform voor Senegalese kunstenaars dat de uitwisseling met Brussel probeert te bevorderen. Op één avond presenteert het met Bozar twee figuren van de muziekscene in Dakar. Dat zijn Moussa Diop en Malick Pathe Sow, twee artistieke griots. Ook Hamedine Kane, een Mauritaanse kunstenaar is erbij. Hij stelt zijn documentaire 'La Maison Bleue' voor. Het verhaal gaat over zijn reis als immigrant in verschillende landen voordat hij in Brussel belandde.

MOUSSEM CITIES
6/2, 19.00 - 22.00
Bozar
www.bozar.be

272776521_265397855709846_2207259502488965919_n.jpg
De muzikant Wasis Diop.

BRUSSELSE ROMMELMARKT

VODDEMET is een vintage- en tweedehandsmarkt die plaatsvindt in het Gare Martime aan Thurn & Taxis. Heb je nog tijd over dit weekend? Dan kan je komen met je hele familie, jong en oud. Op deze markt staan zowel plaatselijke en particuliere deelnemers als professionele exposanten. Staanplaatsen kosten €5/m. Een strekkende meter is 2,5 m diep en dus 2,5 m². De toegang is gratis voor bezoekers met een gezondheidspas (CST), vanwege het coronavirus.

VODDEMET
6/2, Vanaf 10.00 - 18.00
Gare Martime Thurn & Taxis
www.voddemet.be

thurn_taxis.jpg
© Thurn en Taxis.
| De gebouwen werden ontworpen door de architecten Constant Bosmans, Henri Vandeveld en Henri Van Humbeek samen met ingenieur Bruneel en zijn geïnspireerd op de Vlaamse renaissance.

CONGOLESE WEEK

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe verkeert dit weekend in de sfeer van Noord-Kivu. Het doel is de bevolking van deze gemeente bewust te maken van de verschillende acties die door de gemeente in Noord-Kivu worden opgezet. Op het programma staan 53 stripverhalen van jonge Kivutische tekenaars over het thema van de onafhankelijkheid van Congo, gezien vanuit het perspectief van de burgers. Tijdens deze week wordt ook een concert gegeven en een film vertoond, gewijd aan de Congolese landbouwers en veehouders.

CONGOLESE WEEK
6/2
W-halll Auditorium
www.woluwe1150.be

nord_-_kivu.jpg
© Wikimedia Commons.
| Beni, Noord-Kivu, DRC - MONUSCO heeft op 16 november 2021 een nieuwe brug ingehuldigd.

KINDERSPELEN

Het is mogelijk je kinderen dit weekend naar Experience Brussels te brengen. Op het Koningsplein in Brussel vind je verschillende tentoonstellingen die ook verschillende bekende en minder bekende plaatsen in Brussel belichten. Er is ook een plaats en tijd voor spelletjes voor kinderen. Tieners worden uitgedaagd in een moderne en interactieve tentoonstelling. Met deze 'Quiz' leren ze stap voor stap de aardrijkskunde, de geschiedenis, het milieu en de instellingen van Brussel kennen, en ook haar status als Europese hoofdstad.

KINDERSPELEN
5/2, Vanaf 10.00 - 18.00
Experience Brussels

www.experience.brussels

le-photobooth_sq_640.jpg
© visit.brussel
| Binnen EB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?